VÄRMEPUMPAR

Våra värmepumpar

Dax att byta uppvärmningssystem, då kanske en värmepump är något för dig?

Sundåsens Rör AB utför installation och service av Thermia värmepumpar och har varit återförsäljare för dem sedan 70-talet. Med andra ord så är det få företag i området Örnsköldsvik som har längre erfarenhet av dimensionering och service av värmepumpar.

Vi säljer hela Thermias sortiment av värmepumpar.

Installation av bergvärmepumpar

En bergvärmepump värmer upp bostaden genom att utnyttja solvärme som lagrats i berggrunden. Mängden solenergi i berggrunden är i det närmaste obegränsad (det finns de som påstår att värmen riskerar ta slut när för många i ett grannskap borrar efter bergvärme, men så är alltså inte fallet).
Bergvärme är ett miljövänligt alternativ som effektivt minskar dina utgifter. Dessutom är det ett bekvämt sätt att värma huset.

En bergvärmepump från Thermia sköter sig i princip själv under hela sin livslängd, vilken brukar ligga på minst 20 - 30 år. En bergvärmepump reglerar värmen automatiskt efter temperaturen utomhus och den temperatur du önskar inomhus.
iphone white
Bergvärmepump ger jämn temperatur inomhus

För att kunna använda en bergvärme borras hål i marken på 100-250 meter, beroende på hur djupt berget ligger. Man sänker ner ett rör med anslutning till bergvärmepumpen på husets eller fastighetens insida. Med bergvärmen värmer du sedan upp både huset och varmvattnet.

Installation av luftvärmepumpar

Vill du slippa borra efter bergvärme, eller kan du av någon anledning inte göra det? Då kan någon av våra luftvärmepumpar vara det perfekta alternativet för dig.

För att få en komplett värmelösning som även ger dig varmvatten rekommenderas någon av Thermias  så kallade luft/vattenvärmepumpar, de ger både värme (till vattenburet värmesystem) och varmvatten. De är effektiva och klarar av att utvinna energi ned till så låg temperatur som -20°C. Eftersom en luftvärmepump utvinner värme från luften som finns runt omkring oss, slipper du helt borra efter värme som vid användning av en bergvärmepump.

Luftvärmepumpar minskar värmespillet

Genom att använda en luftvärmepump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent. Precis som en bergvärmepump, producerar en luft/vattenvärmepump både värme och varmvatten. Med Thermia Atec kan du dessutom få komfortkyla i ditt hus.

Installation av fastighetsvärmepumpar

En fastighetsvärmepump är en bekväm och trygg lösning och kräver så gott som inget underhåll. Dessutom kan du som en extra trygghetsåtgärd även på distans få besked om något trots allt skulle behöva åtgärdas. Thermia har lång erfarenhet av att utveckla och tillverka värmepumpar för fastigheter. Bostadshus, industrier, skolor, butikslokaler, kyrkor. Våra lösningar kan anpassas för alla typer av fastigheter.

Anpassas efter fastighetens förutsättningar

Vi hjälper dig i området Örnsköldsvik att ta fram den värmepump som passar förutsättningarna och behoven för din fastighet. Rätt dimensionering och inställning är avgörande för hur stora besparingar du kan göra.

Stora Värmepumpsboken

Beställ "Stora värmepumpsboken" av Thermia så har du nåt att läsa till vi kommer och hälsar på!
 
Thermia är en av Sveriges största tillverkare av värmepumpar. Här hittar du allt inom bergvärme, jordvärme och luftvärme. Produktsortimentet innefattar såväl bergvärmepumpar som luftvärmepumpar.

KONTAKTA OSS

Sundåsens Rör AB
Brogatan 30
892 34 Domsjö

Telefon: 0660-513 13

E-post: info@sundasensror.se

DIREKTKONTAKT

Jan Norberg
Mobil: 070-378 40 15
E-post: jan@sundasensror.se

Tony Norberg
Mobil: 070-378 40 13
E-post: tony@sundasensror.se

Alexander Carlsson
Mobil: 070-378 40 33
E-post: alexander@sundasensror.se

ROT-AVDRAGET

Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % på belopp upp till maximalt 50 000 kronor. ROT-avdraget är ett sätt som gör det möjligt för personer som anlitar företag för att bygga om sitt hushåll att få reduktion på skatten genom att man betalar delar av kostnaden för arbetet.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Image
© 2024 Sundåsens Rör AB. Alla Rättigheter Reserverade.